Tror jag har varit oklar med hur det just nu ser ut med butiken och det ber jag om ursäkt för! Smått o gott finns inte längre utan vi har gått ihop tre företag till ett och samma - Scrapdraken HB - som numera finns i Smått o gott´s tidigare lokaler. Vill du veta mer och få snabb info så är det smidigare att direkt gå in på Scrapdrakens blogg eller webbshop - nya varor kommer varje vecka och vi försöker göra inspirationsalster hela tiden! Dock kommer jag att ha kvar denna blogg ett tag till för er som faktiskt går in här och kollar :-) Hoppas ni kommer in och hälsar på i den nya butiken! Ha det bra! - Monica

Kurser

Kurser hos Scrapdraken VT 2012

Ni anmäler er till kurserna genom att maila till kurser@scrapdraken.se  eller genom att anmäla er nere i butiken alternativt ringa till butiken. Vi kommer sedan att bekräfta er anmälan och samtidigt bifoga betalningsinformation. Anmälan är bindande. Kurserna ska vara betalda en vecka innan kursen genomförs. Om du måste avboka kursen t ex pga sjukdom sker ingen återbetalning av kursavgiften men du kan boka in dig på en annan kurs i stället alternativt överlåta platsen till någon annan. 

På kurserna har du 10% rabatt på alla varor i butiken (gäller ordinarie pris).

Det pris som står under varje kurs gäller per person, om inget annat anges. Har Du några frågor, vänligen kontakta oss på info@scrapdraken.se.
  • Vårkort med blommor
När: 1 mars 2012, kl 18-21.
Innehåll: I den här kursen gör vi ett par olika kort med temat vår. Vi kommer att använda Core´Dinationpapper, chipboard, embossingfoldrar m.m. Kursen vänder sig till er med baskunskaper i kortmakeri alternativt scrapbooking. I priset ingår material och fika.
Kostnad: 250:-
  • Alter
När: 15 mars 2012, kl 18-21.
Innehåll: I denna kurs altrar vi en ask. Vi kommer att utgå från en pappask och dekorerar den sedan utifrån någon av de tekniker vi går igenom under kursen. I priset ingår en ask och allt material för att kunna altra denna samt fika.
Pris: 250:-
  • LO med masker
När: 29 mars 2012, kl 18-21.
Innehåll: I denna kurs kommer vi att lära oss att göra bakgrunder till en LO med hjälp av masker, distresser och mister. Kursen vänder sig till dig som redan har scrappat en tid och har baskunskaper (se längst ned) för att göra en LO. I priset ingår material till en färdigdekorerad LO samt om tid finns även till ett par bakgrunder som du kan fortsätta att dekorera hemma. Obs! Glöm inte att ta med några fotografier till en LO.
Kostnad: 250:-
  • Minialbum av kuvert
När: 14 april 2012, kl 10-16
Innehåll: I denna kurs, som är 6 timmar lång, kommer vi att göra ett minialbum av kuvert. Vi kommer att ”bygga” albumet från grunden och dekorera med mönsterpapper samt göra och dekorera själva omslaget/albumpärmen. Ni får testa att göra lite olika typer av lösningar för att förvara/visa foton och journaling. Vi kommer även att tipsa om hur du kan dekorera insidorna så att du hemma kan fylla det med kort och dekorationer. Kursen vänder sig till er med baskunskaper i scrapbooking (se längst ned). I priset ingår material till själva album-stommen, mönsterpapper/cardstock, dekorationer till framsidan samt lättare förtäring.
Pris: 350:-
  • LO och blomsterarrangemang (blomkluster)
När: 21 april 2012, kl 10-16
Innehåll: I denna kurs, som är 6 timmar lång, kommer vi att göra 2 olika LO med blomsterarrangemang. Ni kommer att få tips på hur man kan arrangera blommor i kluster på en LO. Vi kommer att arbeta både med att klippa ut blommor i mönsterpapper, platta färdiga blommor och blommor som har höjd. Den ena LO:n kommer dessutom att bygga på tekniken ”shadow-box”. Kursen vänder sig till dig som redan har scrappat en tid och har baskunskaper för att göra en LO (se längst ned). I priset ingår material samt lättare förtäring.
Kostnad: 350:-
  • Kortvikningar
När: 26 april 2012, kl 18-21
Innehåll: I denna kurs kommer vi att göra 2-3 olika kortvikningar för att sedan dekorera dessa. Kursen vänder sig till er med baskunskaper i kortmakeri (se längst ned). I priset ingår material och fika.
Kostnad: 250:-
  • Canvas-tavla i mixed-mediateknik
När: 12 maj kl 10-16
Innehåll: I denna kurs, som är 6 timmar, ingår först ett pass om grunderna i några olika mixed-media-tekniker. Därefter gör vi en en canvas-tavla med hjälp av dessa tekniker. Kursen vänder sig till er med baskunskaper i scrapbooking (se längst ned). I priset ingår material till att göra en canvastavla samt lättare förtäring.
Pris: 350:-
  • Gör dina egna blommor
När: Vid önskemål
Innehåll: I denna kurs får ni lära er att göra egna blommor. Ni kommer att få prova på att göra minst sex olika blommor. Kursen passar alla, både nybörjare och mer vana scrappare. I priset ingår material till blommorna samt fika.
Kostnad: 250:-

Baskunskap inom scrapbooking och/eller kortmakeri: Kunna hantera en skärmaskin, biga ett papper, embossa, stämpla, inka in kanter eller liknande.

Om ni är intresserad av grundkurser i kort- och/eller LO (layout) så hör gärna av er så ska vi försöka att planera in detta också.  Om ni t ex är ett kompisgäng eller om ni ska ha en möhippa så kan vi skräddarsy en kurs enligt era önskemål (ni måste dock vara minst fem personer).